sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vaniljakermalla kuorrutetut tuplasuklaakuppikakut

Ai että mitäkö tällainen resepti tekee blogissa, joka puhuu terveellisen ruokavalion puolesta? Saanein muistuttaa että mielenterveys on terveyden osa-alue sekin. Nämä cupcakesit hivelevät sitä ihan varmasti! Tämä ei ole puppua, katsokaa vaikka täältä ja täältä.


Kuorrutetut muffinit ja kuppikakut ovat olleen mielessäni jo muutaman kuukauden ajan, siitä lähtien kun kävelin joulukuisessa Berliinissä erään konditorialiikkeen näyteikkunan ohi. Ikkunassa oli esillä valtava määrä erilaisia kuppikakkuja niin hemmetin herkullisen näköisillä kuorrutteilla, että ajatus siitä ei jätä vieläkään rauhaan. Idean poistumista mielestä ei helpottanut ollenkaan se, että koirani kasvattajan tytär, ihana ystävämme Johanna, toi meille lahjaksi yli 300 sivun paksuisen Kuppikakut & muffinit -kirjan.


Lisäksi vielä halusin päästä kokeilemaan ostamaani vaniljakreemijauhetta. Kätevää kermavaahtoon sekoitettuna, tekee vaahdosta jämäkämmän ja kauniiden pursotusten tekemisestä huomattavasti helpompaa. Kuppikakkujen ohjeeseen on otettu muutamalla muutoksella vinkkiä kirjastani ja kuorrutteeseen hain vinkkejä Kinuskikissalta.




Muffinit (12 kpl)
130 g tummaa suklaata
1 1/4 dl maitoa
30 g leivontakaakaojauhetta
125 g margariinia
100 g fariinisokeria
2 kananmunaa
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata

Kuorrute
2,5 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
reilu 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Palottele suklaa maidon ja kaakaon kanssa kattilaan ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa. Laita sivuun jäähtymään. 

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Pilko valkosuklaa karkeiksi (n. 2x2 cm) paloiksi.

Vaahdota margariini ja fariinisokeri hyvin. Lisää munat yksi kerrallaa voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon vuorotellen suklaa- ja jauhoseoksia. Heitä joukkoon valkosuklaa. Älä vatkaa liikaa, taikina saa jäädä ilmavaksi.

Jaa taikina 12 muffinivuokaan muffinipellille. Paista 160 °C:ssa noin 25 min. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vispaamalla tomusokeri ja vispikerma vaahdoksi. Sihtaa vaniljakreemijauhe loppuvaiheessa samalla vatkaten. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.

Hemmeti kun pittää kiusata mua
 nuilla meille koirille myrkyllisillä,
ihanan tuoksuisilla herkuilla...
Arvakkaa tekiskö mieli?

1 kommentti:

  1. Oioi, miten ihania! Resepti kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta! (:

    VastaaPoista