tiistai 10. huhtikuuta 2012

Broileria sweet & sour

Tässäpä ihana, pirteä ja nopea vaihtoehto, jos haluat kokeilla broilerista jotain itämaista tai yhdistää kasan kasviksia lämpimään ruokaan. Suosittelen! Ei tämä ehkä Hai Longia voita, mutta pesee mennen tullen valmiit ateriakastikkeet!
Käytin tällä kertaa hunajamarinoitua broileria, mutta varmaan parempaa tulisi aivan maustamattomistakin suikaleista. Riisiviinietikankin voi hyvin korvata muulla vaalealla viinietikalla. Kasvisten valinnassa on myös lupa käyttää mielikuvitusta - mikäli Citymarketin säilykehyllyn bambukolo ei olisi ollut jo toista viikkoa tyhjillään, olisin ehdottomasti lisännyt bambut sekaan. Pakastimessa olisi ollut vihreitä pitkiä papujakin, mutta sinne ne sitten unohtuivat... 
Ainemäärät on sellaista "suunnilleen ton verran" -luokkaa,  ja paras lopputulos syntyy maistelemalla!



300 g broilerin suikaleita
1 porkkana
1 keltainen paprika
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
1/2 tölkkiä ananaspaloja
pala kurkkua
kirsikkatomaatteja
ananasmehut tölkistä
1 dl vettä
1/2 tl inkivääriä
2 rkl riisiviinietikkaa
2-3 rkl soijaa
2-3 rkl ketsuppia
1 rkl (ainakin!) sokeria
ripaus suolaa
1 tl vehnäjauhoja 
(tai maissitärkkelystä, mutta sitä ei nyt kaapista löytynyt)


Pilko sipuli isohkoiksi lohkoiksi, porkkana, paprika ja kurkku ohuiksi suikaleiksi, puolita tomaatit. Raasta tai murskaa valkosipulinkynnet.

Ruskista kanat ja lisää ensimmäisenä joukkoon raastettu valkosipuli, hitaammin kypsyvät porkkanat, myöhemmässä vaiheessa sipuli ja paprika. Heitä joukkoon ananas sekä nestemäiset ja maustavat ainekset. Anna kiehua hetki.

Lisää tomaatit ja kurkkusuikaleet aivan loppuvaiheessa, kuumenna ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla, mikäli kastike tuntuu vielä ohuelta. Nauti valkoisen riisin tai nuudeleiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti