maanantai 9. huhtikuuta 2012

Possukastike

Toisena pääsiäspäivänä nautittiin sitä, mitä alelaarista löytyi -30% alennuksessa, kunnon lihhaa! Tehtiin possusuikaleista herkullinen, melko mausteinen kastike. NOMNOM!



1 rkl Oivariinia
400 g possusuikaleita (mielellään marinoimatonta)
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
n. 4 dl vettä
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
2,5 tl suolaa
2 tl pihvimaustetta
ripaus muskottipähkinää
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tuorejuustoa
ruskeaa Maizenaa


Ota possusuikaleet huoneenlämpöön mielellään 1/2 h ennen valmistusta. Ruskista kuumassa kasarissa Oivariinissa. Haihdutin lihoista irtoavat nesteet pois ja annoin vähän värin tarttua lihaan. Lisää karkeiksi lohkoiksi pilkotut sipulit ja puolitetut valkosipulinkynnet. Lisää tässä vaiheessa vettä sen verran, että lihat melkein peittyvät, sekä mausteet, ja anna hautua kannen alla ainakin 45 minuuttia (paketin mukaan lihat kypsyvät 20 minuutissa mutta meillä tykätään mureammasta!).

Lisää loput vedet ja kiehauta. Lisää tuorejuusto ja suurusta tarvittaessa Maizenalla. Kastike on parasta perunoiden tai muusin kanssa!

2 kommenttia:

  1. Mulla ei riitä sanat kuvailemaan miten iloinen olen törmätessäni tällaiseen kotiruoka -blogiin ja vielä opiskelijan kirjoittamana! Tuntuu, että kaikki nuoret opiskelijat elävät einesruoalla, jotem ihanaa nähdä vielä jonkun arvostavan kotiruokaa. Tässä sen näkee miten pienellä budjetilla ja vaivalla saa aikaiseksi herkullista kotiruokaa! Hienoa! ;) T. parikymppinen ravintolakokki.
    ps. jään ehdottomasti seuraamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kiva kuulla!
      Oon kyllä ehdottomasti samaa mieltä, että hyvää ja terveellistä kotiruokaa täytyy arvostaa, ja siihen ei edes opiskelubudjetti ole esteenä. Vaatii kyllä useinkin kekseliäisyyttä ja viitsimistä.
      Kuten ehkä huomaat, päivittäminen jäi jostain syystä viime kevääseen. Kotiruoan teko ei kuitenkaan loppunut, ja vielä minä tähän blogiin laitan elämää, kunhan inspiraatio iskee! :)

      Poista