perjantai 21. helmikuuta 2014

Ruokaisa texmex-dippi

Uulalaa! Jos rrrrakastat texmexiä, mutta reseptit pyrivät aina samojen tortillojen ja tacojen parissa, niin kokeilepa tätä vaihteeksi. Tämä on ihanteellinen tarjottava leffa- ja peli-iltoihin. Meillä tämä toimi ihanana yöpalana uutena vuotena, ja taisivat kaverit tykätä kun tallensivat reseptin saman tien muistiin. Jäi muuten perus salsat ja guacamolet kulhoihinsa.

Reseptin alkuperästä sen verran, että ensimmäisen kerran näin tämän Annika Wesslénin Kimmat keittiössä- kirjassa, jonka sain kavereiltani syntymäpäivälahjaksi ala-asteikäisenä. Uudelleen törmäsin siihen Pastanjauhantaa-blogissa, kun googletin ihan jonkin muun dipin ohjetta. Molemmissa tarjotaan joukkoon oliiveja, mutta me satsattiin jalapenoihin.

Dippi kannattaa tarjota lämpimänä ennen kuin juusto jäähtyy ja kovettuu, ja/tai satsata laadukkaisiin nachoihin, jotka eivät katkea ja muserru siinä vaiheessa, kun yrität kuopasta (öhöm... liian isoa satsia) dippiä nachon päälle.



2 pkt Philadelphiaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 punainen chili
1 punainen paprika
3 valkosipulin kynttä
400 g tomaattimurskaa
1 pss taco-mausteseosta
1-2 tl sokeria
(tabascoa)
10 cm pala purjoa
jalapenoja (öhöm, meillä meni koko purkillinen)
päälle cheddaria raastettuna


1. Aloita jauhelihakastikkeesta. Kuullota silputtua sipulia, lisää hetken päästä hienonnettu chili ja valkosipuli sekä pieneksi paloiteltu paprika.
2. Ruskista jauhelihaa sipuleiden ja paprikoiden kanssa. lisää tomaattimurska ja tacomauste.
3. Anna kastikkeen sakeutua n. 10 min. Lisää loppuvaiheessa sokeri, ja mikäli haluat lisää tulisuutta, lisää muutama tippa tabascoa.
4. Levitä Philadelphia uunivuokaan. Päälle jauhelihakastike, silputtu purjo, jalapenot ja pinnalle cheddaria. Viimeksi laitoimme jalapenoja vain pinnalle juustoraasteen alle. Niinhän siinä kävi, että loppupurkillinen piti tuoda pöytään ja jalapenoja oltiin sitten vähän väliä lisäämässä kylminä joukkoon. Tulimme siihen tulokseen, että niitä saisi kevyesti laittaa puolen purkin verran myös tuorejuuston päälle, ja toiset puolet sitten jauhelihakastikkeen päälle. Dipistä tulee melko paksu, joten "pintakoristelut" ei riitä mihinkään.
5. Paista 225°C uunissa n. 15 min, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa nachojen kanssa.


Pahoittelut kuvien huonosta laadusta! Ei me maltettu kauaa kuvailla kun oli niin kiire syömään.


Nomnom....

Huomatkaa Juhan söpöt nakki- ja rypälesiilit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti