maanantai 19. elokuuta 2013

Tomaattinen chilillä maustettu jauhelihakeitto

Juha ei halua, että meillä tehdään keittoruokia. Ei ne kuulemma pahoja ole, mutta ei hyviäkään, tylsiä? Minusta ne on äärimmäisen simppeleitä, niistä on helppo tehdä ravitsevia ja maustamisella kovinkin herkullisia. Harvoin hinnalla pilattuja. Nyt sain mahdollisuuden yrittää: tavoitteenani on tehdä keitto, joka nousisi edes hieman "neutraalin ruuan" yläpuolelle arvosteluissa...

Tästä satsista syötiin jälleen ähkyt näkkileivän kanssa, lisäksi jäi annos töihin.

Vinkkinä tällainen sekoitus!

400 g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
pala punaista chiliä (itse laitoin kuvan chilistä puolikkaan)
suolaa
mustapippuria

noin litra vettä
lihaliemikuutio
kasvisliemikuutio
4-6 pientä perunaa (tänään käytin uusia perunoita, ihanan makeita)
juureksia, esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, selleriä
pala purjoa
n. 1/2 dl tomaattipyreetä
persiljaa, basilikaa, timjamia
2 tl sokeria
suolaa, jos on tarvis


1. Pilko ensin (kuoritut tai harjatut) perunat ja kaikki juurekset sillä aikaa, kun vesi kuumenee kattilassa. Keitä n. 10 minuuttia liemikuutioilla maustetussa vedessä. Suikaloidun purjon heitin sekaan, kun keittoaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia. En tykkää siitä ihan lötsönä.

2. Hienonna chili ja valkosipuli sillä aikaa, kun jauheliha ruskistuu. Kypsennyksen loppuvaiheessa heitä chilit, valkosipulit ja mausteet sekaan.

3. Kun kasviksissa on vielä hieman purutuntumaa jäljellä, lisää tomaattipyree, silputut yrtit ja sokeri. Lisää myös jauheliha, anna makujen sekoittua pari minuuttia ja tarkista vielä suolapitoisuus.

4. Tarjoa näkkärin tai ruisleivän kanssa.

Tulos:
"Tulipa nopeasti! On tää kyllä neutraalia parempaa. Oikeastaan aika hyvvää. Hyvä tulisuus."
 Ja haki vielä lissääki. Tavoite täyttyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti