sunnuntai 18. elokuuta 2013

Välimeren kanapasta

Blogi on pitänyt hiljaiseloa, mutta kotona meillä on kokkailut kyllä jatkuneet! Rehellisesti sanoen blogin pitäminen tyssäsi valokuvaukseen, tuntui vain niin turhauttavalta kuvata valmista ateriaa kun sekä mieli että maha huutavat vain syömään! Kuvaton päivitys taas on niiiin tylsä ja houkuttelematon. Lisäksi vaikeuksia tekee jälkeen päin muistella ainesosien, erityisesti mausteiden määrää, kun harvemmin niitä sen kummemmin mittailen.

Noh, niin useasti on harmittanut tallentamatta ja jakamatta jäänyt resepti, että ilman mitään suurempia paineita päivitystahdista herätellään Passion taas henkiin!

Tässä eräs nopea ja äärettömän yksinkertainen ja maukas pastaruoka. Sopii arkeen ja myös vaikka viikonloppuiltaan valkoviinin ja hyvien ystävien kanssa nautittavaksi. Täyttävää, ravitsevaa ja varioitavaa, ei ehkä kaloritonta, mutta rasvat pääasiassa hyviä sellaisia. Edullista, erityisesti jos pidät tiettyjä aineksia (kuten parmesaania) aina keittiössäsi ja broileri sattuu olemaan tarjouksessa. Tällä reseptillä söi kaksi henkilöä itselleen ähkyn ja yksi annos jäi vielä evääksi töihin.


Pasta Lago Maggioren seudulta Juhan alppireissun tuliaisena,
keltaiset tomaatit äitin kasvattamia, basilika omalta takapihalta.
Loput arkisesti Raksilan Cittarista.
Kaprikset vielä tässä vaiheessa jääkaappiin unohtuneina...

300 g broilerin fileesuikaleita (+ suolaa & mustapippuria)
1/2 purkkia Välimeren tahnaa (tomaatti-paprika)
3 kynttä valkosipulia
kirsikkatomaatteja
n. 50 g parmesaania
muutama tl kapriksia
basilikaa
2 tl sokeria
180 g pastaa (spaghetti, tagliatelle ja penne ainakin passaavat)



1. Aloita pilkkomalla kirsikkatomaatit ja artisokat valmiiksi sillä aikaa kun paistinpannu broilereita varten kuumenee. Hienonna valkosipuli ja raasta parmesaani. Silppua basilika.

2. Ruskista broilersuikaleisiin kaunis pinta kuumahkolla pannulla, mausta miedosti suolalla ja pippurilla ja siirrä hetkeksi lautaselle syrjään. Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan.



3. Pudota paistinpannun lämpötila miedoksi. Heitä pannulle tahna, valkosipuli, kirsikkatomaatit ja hieman myöhemmässä vaiheessa artisokat. Hauduttele miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes tomaatit hieman hilloontuvat. Vink vink! Öljyinen tahna tirskuu, suosittelen essun käyttöä lämpimästi!

4. Keitä pasta suolavedessä al denteksi eli suomalaisen pussin antamasta minuuttimäärästä vähennä muutama, maistele välillä. Saa tuntua pureskellessa.

5. Kun pastan keittoajasta on pari-kolme minuuttia jäljellä, lisää tomaatti-artisokkasörsseliin puolet raastamastasi parmesanista, kaprikset, basilikasilppu ja sokeri ja pyöräytä broilerit joukkoon. Mikäli haluat juoksevampaa, lisää hieman oliiviöljyä tai pastan keitinvettä.

Kastike ennen pastan lisäystä

6. Kun pasta on valmis, valuta se hyvin ja sekoita broileri-tomaattikastikkeen joukkoon.

Ihania pinaatista ja tomaatista peräisin olevia värejä
haalentaa keittäminen sekä kuvaustilannetta häiritsevä höyry.

7. Ripottele valmiin annoksen päälle vielä parmesaania ja nautiskele!

Ruokaa silmälle, suulle, keholle ja mielelle. <3

Myös lautasen huolellinen esipesijä oli erittäin tyytyväinen.

Pastan voit tuoda esim. täältä kuvankauniilta Lago Maggioren järven huudeilta
Pohjois-Italiasta, mutta hätätilassa koti-Suomen marketeistakin ostettu kelvannee. ;) 


Vink vink! Kuten jo alussa mainitsin, tästä pastasta saa monenlaisia variaatioita:
- Pastan mallia ja väriä voit vaihdella
- Sekaan voi heittää mm. mustia kalamata-oliiveja tai kuullottaa punasipulia
- Ehkä suosikkiversioni on korvata parmesaani oikealla fetajuustolla. Murenna silloin feta kohtuun isohkoiksi murusiksi joukkoon ihan ruuan valmistuksen loppuvaiheessa ja ripottele lisää vielä valmiin annoksen päälle.
- Tämä pasta ei vaadi happamuutta esim. viinietikasta, mutta kova veikkaus on että loraus valkoviiniä kastikkeeseen tuskin pahentaisi makumaailmaa.
- Toimisi hyvin myös kasvisversiona ilman broileria!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti