torstai 16. tammikuuta 2014

Kanakeitto Koskenlaskijalla

Ihana ja ruokaisa kanakeitto, joka on ihan älyttömän helppo valmistaa. Ja mieski tykkäs (vaikka oli keitto!) ja haki jopa lissää. 

Jännä juttu tuo Koskenlaskija. En suoraan sanoen tykkää siitä juurikaan paljaaltaan, mutta ruuissa, erityisesti tässä, se on aevan ihanaa. Laihduttajat tai muuten vain juustoja välttävät: keitosta tulee näillä määrillä melko juustoinen, joten Koskenlaskijan grammamäärää on varaa vähentääkin. :) Minä vaan tykkään siitä erityisen juustoisena. Toisaalta, eipä tässä juuri muuta rasvan lähdettä ole.


300 g broilerin fileesuikaleita
punainen suippopaprika
(vihreä chili)
5 perunaa
2 porkkanaa
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
parsakaalta
pala purjoa
timjamia ja rosmariinia
150 g Koskenlaskijaa
kourallinen persiljaa

1. Pilko kaikki kasvikset valmiiksi: perunat esim. 16 osaan, porkkanoista suunnilleen saman kokoisia, parsakaali pieniksi kukinnoiksi, purjo ja paprika suikaleiksi ja mahdollinen chili hienoksi silpuksi. Laita vesi kuumenemaan kattilaan, johon keiton valmistat.
2. Ruskista broilerit kuumalla pannulla. Alenna lämpöä ja heitä joukkoon paprika (ja chili). Taisin ripsauttaa vielä Chicken & Steak -mausteseosta, mutta tämä tuskin on tarpeen. Varsinkaan, jos käytät marinoitua kanaa. Kuullota hetki, laita levy kiinni ja jätä odottamaan.
3. Kun vesi kiehuu, lisää liemikuutiot ja laita perunat kypsymään. Tässä vaiheessa laitoin kelloon 15 minuutin ajastimen.
4. Hetken kuluttua lisää porkkanat. Kellossani taisi olla n. 12 minuuttia jäljellä tässä vaiheessa.
5. N. viiden minuutin kuluttua lisää parsakaali. 
6. Kun perunat alkavat olla melkein kypsiä, lisää kana-paprikaseos, yrtit ja Koskenlaskija muruina tai pieninä paloina. Anna sekoittua joukkoon ja keitä, kunnes perunat ja muut kasvikset ovat kypsiä (ja se 15 minuuttia tähän aika tasan tarkkaan kuluikin).
7. Lopuksi lisää persilja ja tarjoa valmis keitto esim. ruisleivän kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti