sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Täyteläinen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tämä iiiihanan paksu makuelämys sopii niin pääruuaksi kuin pienenä annoksena myös alkukeitoksi. Keitosta riittää reilusti kahdelle vaikkapa lounaaksi, alkukeittona varmasti puolikaskin annos riittäisi (jos viitsii niin vähän määrän valmistaa). Keitosta tuli tällä kertaa ilman sokerilisääkin yllättävän makeaa, mutta se varmaan riippuu tomaattilajista ja niiden kypsyydestä. Itse käytin samana päivänä kaupasta tuotuja espanjalaisia luumutomaatteja, jotka eivät ihan punaisen punaisia vielä olleet.

Vaikka, keitto soseutetaan, kuorenpalasia todennäköisesti jää joukkoon, joten ihan smoothia tästä ei tule näillä menetelmillä. Tokihan voit kaltata tomaatit ennen niiden paloittelemista.

Huomattavasti helpommalla pääsee, kun käyttää levitettävää vuohenjuustoa. Sekaan vaan ja that's it.

Vuohenjuusto maistui kyllä, mutta ei liian vahvasti. Voisin siis kuvitella muidenkin kun vuohenjuuston ystävien pitävän tästä. Minä, suurena ystävänä, saatan varata ensi kerraksi ehkäpä toisenkin paketin...


Ja kyllä - vaikka kasviskeitto onkin, kelpasi hyvin myös miehelle.

2 rlk oliiviöljyä
1 kg tomaatteja
2 sipulia
3-4 kynttä valkosipulia
1 iiiiso punainen chili
kanaliemikuutio
(suolaa) ja pippuria
kunnon loraus valkoviiniä tai pikkuloraus valkoista balsamicoa
150 g levitettävää vuohenmaitojuustoa
kourallinen basilikaa

1. Poista tomaateista kannat ja pilko esim. kahdeksaan osaan, silppua sipulit ja valkosipuli ja chili. Koolla ei niin väliä, sillä keitto soseutetaan lopussa.
2. Kuullota sipuleita ja chiliä ensin kohtalaisella lämmöllä oliiviöljyssä, ja niiden hieman pehmennyttyä lisää tomaatit muutamassa erässä.
3. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puoli tuntia, mielellään vaikka tuntikin. Välissä, kun tomaatit ovat jo pehmenneet keittomaiseksi, laita joukkoon kanaliemikuutio (kasvisversioon voit luonnollisesti korvata kasvisliemikuutiolla), mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Keitto alkaa näyttää keitolta, eikös. Lisää valkoviini tai balsamico. Mikäli tämä tässä vaiheessa tuntuu liian paksulta, voit lorauttaa myös vettä joukkoon.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
6. Loppuvaiheessa sekoita joukkoon vuohenjuusto ja silputtu basilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti