lauantai 3. maaliskuuta 2012

Ihana pesto

Me saatiin viime elokuussa tutustua ihanaan italialaiseen vaihto-oppilastyttöön, joka palautti minulle mieleen peston. En ollu sitä enne tuota koskaan tehnytkään eikä sitä ollut tullu ostettuakaan. Kerran kyllä ostin kaupasta tuon jälkeen, ja sai kyllä jäädä viimeiseksi kerraksi. Ei semmoinen suolalla pilattu armeijanvihreä mössö, josta saa parmesanin makua etsimällä etsiä, ole mitään verrattuna tuoreesta basilikasta valmistettuun. Lucrezian opettama pesto ei juuri poikkea Pirkan pinjansiemenpussin kyljessä olevasta reseptistä. Erittäin helppoa ja melko vaivatontakin!



1 ruukku basilikaa
50 g pinjan siemeniä
80 g raastettua parmesania
2 valkosipulin kynttä
1,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset kerralla blenderiin ja pörhäytä tahnaksi. Laita suolaa ensin varovasti, sillä parmesaani on yllättävän suolaista. Peston voi tarjoilla esim. patongin kanssa aterian kyljessä. Sillä voi maustaa myös ruokia. Ylijääneestä pestosta teimme tällä kertaa pesto-tomaattipastan, josta reseptiä tulee ehkäpä myöhemmin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti