maanantai 19. maaliskuuta 2012

Meksikolainen jauhelihapata

Kun kuukausi on vasta puolessa välissä ja opintotuet tältä kuulta jo melkein käytetty, saa kauppakäynneillä laittaa taas aivonystyrät töihin... mitäs tänään syötäisiin. Kriteereistä "herkullinen, terveellinen ja halpa" korostuu se viimeisin. Mutta kun ei haluttais kahta ensimmäistäkään unohtaa! :( 


Tässäpä yksi tällaisen päivän pelastus. Jauhelihapaketti taipuu kahdeksi ruuaksi kun lisää proteiineja hankitaan kidneypavuista. Huomenna tehdään jotain siitä toisesta puolikkaasta ja kaalesta! Idea ja resepti lähes sellaisenan löytyi täältä. Kiva blogi, kun kirjoittaja on aina laskenut hinnan koko ruualle!

5 perunaa
vettä + lihaliehikuutio
200 g jauhelihaa
(Tänään mentiin ihan Euroshopperin sika-naudalla (2€ paketti), 
ei hullumpaa, kun kaataa rasvat pois ruskistuksen jälkeen...
 oli kuiteski suomalaista, Atrian valmistuttamaa!)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 paprika
4 rkl tacomaustetta
4 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki kidneypapuja
2 dl maissia (pakaste)Pilko perunat noin 2x2 cm kuutioksi ja keitä lihaliemessä reilu 10 minuuttia. Älä heitä lientä vielä pois! Potut saavat mieluummin jäädä hieman raaoiksi, kypsyvät vielä padassakin! Ruskista jauheliha, heitä joukkoon sipuli, valkosipulit ja paprika ja anna hieman pehmetä. Mausta tacomausteella ja tomaattipyreellä. Kun paprikat ja sipuli alkavat olla pehmeähköjä, lisää perunakuutiot, pavut ja maissi. Laita muutama kauhallinen lihalientä, jotta mausteet sekoittuvat kunnolla ja ruuasta tulee patamaisempaa. Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti