lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kanapastasalaatti

Ruokaisa pastasaalaatti sopii hyvin tarjottavaksi illanistujaisiin, iltapalakasi ja lounaaksikin. Se on ehkäpä parempaa, jos saa maustua jääkaapissa muutaman tunnin, joten sen voi hyvin tehdä jo hyvissä ajoin ennen syömistä. Maistuu kuitenkin myös saman tien!


Salaatteihinhan voi laittaa vaikka mitä! Tärkeintä minun mielestäni pastasalaateissa on hyvä kokonaisuus, joita tukevat tarpeeksi pieniksi pilkotut raaka-aineet, joissa on jotain raikasta, jotain suolaista ja jotain hapanta, etikkaista, ja ehdottomasti maistuva kastike taustalla! Tämä resepti on saanut paljonkin kehuja vierailtammekin. :) Tässä vain tämänkertainen versio - monesti olen mukaan laittanut mm. kirsikkatomaatteja, valkosipulitäytteisiä oliiveja, kapriksia ja herkkusieniä.



Kanapastasalaatti

300 g broilerin filee- tai paistisuikaleita
(esim. hunajamarinoituja)
punainen paprika
suolakurkku
puolikas punasipuli (taisi tällä kertaa tulla korvatuksi purjolla)
n. 1 dl fetajuustokuutioita

3 dl makaronia (mieluusti tummaa)

2 dl kermaviiliä
1/4 kanaliemikuutio
tilkka vettä
yrttisuolaa
pippurisekoitusta
valkosipulijauhetta
yrttejä 
(esim. oregano, basilika, timjami, persilja)

Ruskista kana ja jäähdytä. Keitä makaroneja 7-8 minuuttia, anna mieluusti jäädä pikkuisen hampaissa tuntuviksi. Suikaloi paprika ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja kuutioi suolakurkku pieneksi. Varo varsinkin väkeviä, isoja sipulipaloja! Sekoita kulhossa jäähtyneet kanat ja makaronit sekä kasvikunnan tuotteet ja fetajuusto salaatiksi.

Valmista kastike. Liota kanaliemi mahdollisimman pieneen määrään (n 2 tl) vettä. Laita vesi ja kuutio esim. mikron kestävään astiaan ja kuumenna. Anna liemen hieman jäähtyä, sekoita kermaviilin kanssa ja lisää muut mausteet. Älä sekoita liikaa, sillä kastikkeella on tapana ohentua liikaa vatkattaessa.

Sekoita kastike salaatin joukkoon. Tarjoa!


Vinkki: Tulisen ystävä heittää mukaan jalapenoja!

Kylkeen paahdettua leipää, jota hierotaan valkosipulinkynnen puolikkaalla,
päälle loraus oliiviöljyä ja parmesan-raastetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti