sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tomaatti-linssikeitto

Kerrankin saa tehä kasvisruokaa ja vielä keittomuodossa! En oikein ymmärrä mikä noilla miehillä tuntuu olevan niitä vastaan. Tuollaista kun ehdottaa ruuaksi niin ensin tulee nenännyrpistyksiä ja lihaisia vaihtoehtoehdotuksia, mutta sitten kun syömään pääsee niin hyvin näyttää maistuvan! Tällä kertaa sain tehdä kasviskeittoa ihan vain itselleni. Keitosta tulee melko ruokaisaa ja tällä reseptillä se riittää ainakin kahteen ruokailukertaan, etenkin jos laitat ruisleipää kaveriksi! :) Tässä ei ole juuri mitään terveyskriitikkojen haukkumaa, ja linssien ansiosta saa kätevästi proteiinitkin elimistöön! Jälleen kerran: hyvvää, halapaa ja terveellistä!

1/2 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2 rkl rypsiöljyä
1/2 punainen paprika
5 tomaattia (n. 500 g)
2-3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä (oregano, timjami, basilika)
1/2 dl punaisia linssejä
(1/2 tl balsamicoa)
1 tl sokeria

Tarjoiluun ranskankermaa ja kuitupitoista leipää

Aloita kalttaamalla tomaatit: leikkaa päihin ristiviillot ja käytä kiehuvassa vedessä puolisen minuuttia, kunnes kuori on helppo irrottaa. Paloittele sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä (varo ruskistumista!). Ei haittaa, vaikka palat jäisivätkin suurehkoiksi, jos soseutat keiton myöhemmin. Pilko ja heitä mukaan paprika, hetken kuluttua myös kuoritut tomaatit ja lisää vesi, liemikuution puolikas, tomaattipyree, pippuri ja yrtit. Anna hautua puolisen tuntia. Lisää joukkoon linssit. Punaiset kypsyvät melko nopeaa, liottamattakin vartissa. Kun linssit ovat kypsiä, lisää (balsamico ja) sokeri. Tarkista maku. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoa ranskankermanokareen ja leivän kanssa.

Vinkkejä: tomaatit voit korvata myös purkillisella tomaattimurskaa, helpompaa ja halvempaa! Kuivatut yrtit voi hyvinkin mieluusti korvata tuoreilla. Jos hyllyssäni olisi sattumalta ollut valkoviinipänikkä tai -pullo, olisin ehdottomasti lorauttanut joukkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti