1/2 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2 rkl rypsiöljyä
1/2 punainen paprika
5 tomaattia (n. 500 g)
2-3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä (oregano, timjami, basilika)
1/2 dl punaisia linssejä
(1/2 tl balsamicoa)
1 tl sokeria
Tarjoiluun ranskankermaa ja kuitupitoista leipää
Aloita kalttaamalla tomaatit: leikkaa päihin ristiviillot ja käytä kiehuvassa vedessä puolisen minuuttia, kunnes kuori on helppo irrottaa. Paloittele sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä (varo ruskistumista!). Ei haittaa, vaikka palat jäisivätkin suurehkoiksi, jos soseutat keiton myöhemmin. Pilko ja heitä mukaan paprika, hetken kuluttua myös kuoritut tomaatit ja lisää vesi, liemikuution puolikas, tomaattipyree, pippuri ja yrtit. Anna hautua puolisen tuntia. Lisää joukkoon linssit. Punaiset kypsyvät melko nopeaa, liottamattakin vartissa. Kun linssit ovat kypsiä, lisää (balsamico ja) sokeri. Tarkista maku. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoa ranskankermanokareen ja leivän kanssa.
Vinkkejä: tomaatit voit korvata myös purkillisella tomaattimurskaa, helpompaa ja halvempaa! Kuivatut yrtit voi hyvinkin mieluusti korvata tuoreilla. Jos hyllyssäni olisi sattumalta ollut valkoviinipänikkä tai -pullo, olisin ehdottomasti lorauttanut joukkoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti