torstai 1. maaliskuuta 2012

Pizzaa ilmakuivatulla kinkulla, rucolalla ja miniluumutomaateilla

Yksi ihanimmista tavoista on viettää lauantai-iltaa on koota yhteen kuuden hengen tyttöporukka, saunoa, laittaa hyvää ruokaa ja vaihtaa kuulumiset taas liian pitkän tauon jälkeen. Viime lauantain menuun kuului fetasalaattia, pizzaa harkitulla täyteyhdistelmällä ja hedelmäsalaattia kotitekoisella, kuumalla kinuskikastikkeella.

Hyvä pizza ei ole pikaruokaa! Aktiivista valmistusaikaa ei kauaa tarvita, mutta taikinan kannattaa antaa kohota ja tomaattikastikkeen hautua kunnolla. Täytteet voi pilkkoa odotusaikana. Meitä tämä ei juuri haitannut, saunahan valmistui juuri parahiksi tähän väliin...

Pohjaa voin kehua mahtavaksi, helposti tehtäväksi ja kunhan tarpeeksi jaksaa vaivata niin hyvin ja tarpeeksi ohueksi kauliutuvaksi. Ohje on suoraan Pastanjauhantaa-blogista (oululaisten pitämä, muutenkin lämpimästi suositeltava blogi!). Tomaattikastikkeen teki tällä kertaa Anna, mutta siinä sivusta kun seurailin, se oli hyvinkin samanlainen kuin se mitä itse ruukaan valmistaa.


Pizzapohja
Kaksi melkein pellin kokoista pitsaa

350 g vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 1/4 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita ensin kuivat aineet. Lämmitä vesi 42-asteiseksi (vaikka lämpömittaria apua käyttäen), ja sekoita oliiviöljy mukaan. Kulhona kannattaa käyttää laakeaa, lämpöä hyvin johtavaa kattilaa jossa taikinan mahtuu mukavasti vaivaamaan ja jossa se pääsee tehokkaasti kohoamaan. Alusta joukkoon jauho-hiiva-suolaseos ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa reunoista. Jotta pizza on helppo kaulia, suosittelen vaivaamaan ainakin 10 minuuttia hyvän sitkon takaamiseksi! Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään tunti. Itse ruukaan käyttää lämmintä vesihaudetta.



Tomaattikastike
Kahdelle pizzalle

1 sipuli
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
3-4 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
karkeaa suolaa myllystä
1-2 tl sokeria

Pilko ja kuullota sipuli öljyssä ja murskaa hetken kuluttua joukkoon valkosipuli. Kaada tomaattimurska joukkoon ja lisää sokeria lukuun ottamatta kaikki mausteet. Tuoreet yrtit ovat tietenkin ihanteellisia, mutta tavallisemmin opiskelijakaapista löytyy kuivattuja versioita, nekin kelpaavat mainiosti! Hauduta kannen alla, hauduta hauduta! Sipuli saa pehmetä ja maut tasaantua vähintään puolen tunnin ajan. Lisää sokeri loppuvaiheessa ja tarkista maku.


Meillä siis pizzaan tuli tälläkertaa pohjimmaiseksi tomaattikastiketta, ensin mozzarellaraastetta, ilmakuivattua kinkkua, punasipulia, puolitettuja miniluumutomaatteja ja paiston jälkeen rucolaa ja öljyttyä valkosipulimurskaa. Ehkäpä parasta...



Uunin täytyy olla kuuma, ainakin 275°C. Pelti kannattaa esikuumentaa. Olisikohan paistoaika ollut 8-10 minuuttia.

Rakkaudella valmistettu!

Valkosipulimurskaakaan ei jäänyt...


Neljästä pellilisestä jäi tämän verran...


2 kommenttia:

  1. Tätä on pakko päästä kokeilemaan...Nams! Oon nyt selaillu sun blogia ja mietiskellyt tän viikon ruokalistaa. Kokeilen ehkä kaikkia! ;) Kiitos selkeistä ohjeista ja ihanista kuvista ja ihanista blogEISTA. Ihania ruokiakin teet, meillä on aika samanlainen maku..
    Jatketaan seurailua. Plussaa noista opiskelija-budjetti safkoista!! T. Johanna (Se Weekasi-Johanna)! ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Johanna! <3 En ollut huomannu tätä aiemmin...
      Rohkeasti vaan kokeileen ja kokkaileen! ;) Hauskaa ja antoisaa puuhaa, just niinku reenit bc:n kanssa!

      Poista