maanantai 16. syyskuuta 2013

Inkiväärillä ja currytahnalla maustettu kana-nuudeliwokki

Tänään teki mieli jotain aasialaista, ja jääkaapin antimien perusteella päädyin tällaiseen kokeiluun. Yllättävän hyvää! Currytahnaa olisi toki mukavampi käyttää kotitekoisena, houkuttelevia reseptejä löytyi nopealla vilkaisulla mm. Kokit ja potit -blogista (oululaista, jee!) ja Maku.fi:stä, mutta koska tänään ruoka piti saada pöytään nopeasti ja ilman kauppareissua, sai Spcie Up luvan kelvata. Ja hyvin kelpasikin! Valmisteluineen aika jääkaapilta lautaselle oli ehkä 15-20 minuuttia.

Itselläni on melko alhainen toleranssi tulisten ruokien suhteen (workin' on it...), laitoin varovaisesti vain puolikkaan chilin. Ensi kerralla heitän kyllä kokonaisen, sillä ei ruuassa kokonaisuudessaan paljoa tulisuutta sitten ollutkaan.


300 g broilerin fileesuikaleita
rypsiöljyä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 punainen chili
3 rkl punaista currytahnaa
yhden limen mehut
(1 dl vettä)
1 porkkana
1/2 dl korianteria silputtuna
1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna
150 g riisinuudeleita

1. Valmistele kaikki ainekset pannuvalmiiksi: suikaloi porkkana tulitikun kokoisiksi suikaleiksi, hienonna chili, raasta inkivääri, silppua korianteri ja paahda cashew-pähkinät. Tässä ruuassa kaikki valmistuu nopeaa, ja valmistelut etukäteen helpottavat huomattavasti! Laita saman tien myös nuudelivesi keihumaan (etenkin jos hella on hitaampaa sorttia).
2. Ruskista broileri rypsiöljyssä. Kokeilin tänään hunaja-inkiväärimarinoitua (tarjouksestapa jälleen), mutta kyllä se marinoimaton passais parhaiten. 
3. Lisää joukkoon inkivääri, chili, currytahna ja limemehu. Jos on vaikeuksia saada tahna sekoittumaan, voi joukkoon lisätä hieman vettä. Anna makujen tasaantua hetki. Tässä vaiheessa taisin laittaa nuudelit kiehumaan. 3 minuuttia riitti ainakin tuolle lajille.
4. Kun nuudelitkin alkavat olla valmiita, lisää wokkiin porkkanasuikaleet, korianterisilppu ja cashewpähkinät.
5. Valuta nuudelit hyvin, lisää ne pannulle ja sekoita kanan kanssa hyvin. Tarjoile saman tien!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti