maanantai 30. syyskuuta 2013

Spaghetti di pomodoro - pastaa tomaattikastikkeessa

Tämä on niitä ruokia, joihin ainekset löytyy aina melkeinpä meidän kaapeista. Siis ei vain tätä ruokaa varten, vaan ihan muutenkin.

Tämä on niitä ruokia, jotka tulevat todella nopeasti.

Tämä on niitä ruokia, joita teen usein yksin ollessani, kun kokkaan ainoastaa itselleni.

Tämä on niitä ruokia, jotka maistuvat aina.

Edullsita, halpaa, nopeaa.

Reseptistä kiitos italialaiselle ystävälleni, joka asui meillä kuukauden parisen vuotta sitten.

oliiviöljyä
n. 15 kpl kirsikkatomaatteja
valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa
1 tl sokeria
muutama lehti basilikaa
15 g parmesaania

80g spaghettia
(puolet tai kaikki tummaa)
vettä + suolaa keittämiseen

1. Laita ensimmäisenä vesi kiehumaan spaghettia varten. Lisää siihen suola. Puoleentoista litraan vettä laitoin 1,5 rkl karkeaa ruususuolaa. Keitä al denteksi, näillä laaduilla tumma pasta kiehui 10 minuuttia, vaalea 7 minuuttia. Laitoin siis tummat 3 minuuttia aiemmin kattilaan. Veden kuumetessa ja spaghetin kiehuessa ehtii tehdä kaiken muun.

2. Pilko tomaatit puoliksi ja valkosipulin kynsi karkeaksi rouheeksi. Raasta valmiiksi parmesaani ja silppua basilika.

3. Kuullottele kohtalaisella lämmöllä tomaattia ja valkosipulia pinnoitetussa pannussa. Lisää pippuri ja suola. Voit vähän litistellä tomaatteja siten, että osa täytteistä pursuaa ulos ja tekee soosista kastikemaisemman, jos tomaatit eivät itsestään sinne pehmenny.

4. Anna tomaattien hautua kannen alla miedo(imma)lla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes spaghettien keittoaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, basilika ja 1/3 parmesaanista.

5. Sekoita valmis spaghetti tomaattikastikkeeseen ja tarjoa välittömästi. Pinnalle ripottele vielä parmesaania ja vóla!


4 kommenttia:

  1. Hyvää oli! Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista
  2. Juuri nannat syöneenä kirjoittelen - resepti tullaan kirjoittamaan mun lempparireseptien kirjaan mitä pikimmiten. Kiitos vinkistä, oli herkullista! c(:

    VastaaPoista