keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Limettinen broileri-katkarapurisotto

Tähän ruokaan sain inspiraation, kun ostin tarjouksesta kokeeksi limellä marinoituja broilerin fileesuikaleita. Loput ideoinnista menikin "mitä kaapista löytyy" -periaatteella, eikä ollenkaan hullumpaa tullut. ;) Aiemminkin olen tehnyt hyvin vastaavaa ruokaa marinoimattomasta kanasta (jota mieluummin käytänkin), mm. valkoviinillä höystettynä (vinkvink!).

Annoksesta riittää hyvin neljälle.

300 g broilerin fileesuikaleita (maustamattomia tai lime-marinoituja)
3 dl risottoriisiä
2 rkl Oivariinia
9 dl kana- tai lohilientä
1 iso valkosipulin kynsi
5 cm pala punaista chiliä
mustapippuria
suolaa
yhden limen mehut
1 prk ranskankermaa
20 g parmesaania
kourallinen persiljaa
1-2 dl katkarapuja

1. Esivalmistelut: kuumenna kanaliemi (9 dl vettä + 1, 5 kanaliemikuutiota) tai lohiliemi. Murskaa valkosipuli, hienonna chili, raasta parmesan, silppua persilja ja sulata katkaravut siivilässä juoksevalla, viileällä vedellä.
2. Ruskista broileri ja siirrä lautaselle odottamaan.
3. Kuullota risottoriisiä Oivariinissa, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa. (Tänään käyttämäni ei kyllä kuullottunut läpikuultavaksi sitten millään, riippuu sekin varmasti lajista.)
4. Lisää kuumaa lientä ensin pari-kolme desiä riisin joukkoon. Anna imeytyä kannen alla, ja lisää lientä aina vähän kerrallaan n. 15-20 minuutin ajan siten, että edellinen satsi on kerennyt imeytyä ennen seuraavan lisäämistä.
5. Kun risotossa on vielä hieman nestettä jäljellä, lisää valkosipuli, chili, pippuri, (tarvittaessa suolaa), limemehu, ranskankerma ja parmesaani. Anna hautua, kunnes neste on imeytynyt mutta kosteus jäljellä ja rakenne ihanan kermainen.
6. Aivan loppuvaiheesa lisää joukkoon kypsä broileri, katkaravut ja persiljasilppu.
7. Ripottele pinnalle vielä parmesaniraastetta ja tarjoa heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti