perjantai 13. syyskuuta 2013

Lohkoperunat

8 jauhoista perunaa (3-4 / ruokailija)
vajaa 1/2 dl rypsiöljyä
suolaa myllystä
paprikaa
Chicken & Steak -mausteseosta
rosmariinia1. Pilko perunat lohkoiksi ja siirrä ne kulhoon. Meillä tykätään jättää ehdottomasti kuoretkin. Kaikista helpoimpia on valmiiksi pestyt, pussista leikkuulaudalle ja laudalta kippoon. Tästä tulee ainakin hyviä!
2. Lisää kulhoon öljy ja mausteet, pyöräytä sekaisin.3. Kippaa potut vuokaan tai pellille. Suosittelen leivinpaperin laittamista myös vuokaan, pääset huomattavasti helpommalla tiskaamisvaiheessa.
4. Paista 225°C uunissa, kunnes ovat kypsiä. Uunista riippuen tähän menee puolisen tuntia, ehkä joskus 25 min. kohdalla kannattaa ottaa koepaloja maistettavaksi. Meillä tehdään monestikin samaan aikaan pääruoka (esim. liha) uunissa, ja koska se useinkin tehdään matalammassa lämpötilassa, heitän potut jo samaan aikaan uuniin. (Liian laiska odottamaan koko puolituntista lihan valmistumisen jälkeen.) Kun pääruoka on ulkona, nostan lämpötilan 225-250 -asteiseksi hetkeksi, jotta pintaan tulisi vähän rapeutta. Jos siis en tekisi uunissa samaan aikaan muuta ruokaa, paistaisin perunat 225 asteessa alusta lähtien.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti