perjantai 13. syyskuuta 2013

Naudan sisäpaisti

Juha sanoi, että paras tapa aloittaa viikonloppu on käydä syömässä lempiravintolassamme Garam Masalassa. Tämä paisti lohkoperunoilla, punaviinikastikkeella ja toki punaviinin kanssa nautittuna tulee hyvänä kakkosena. Sisäpaisti löytyi tarjouksesta, ja koko köntille tuli hintaa vähän yli 6€. Meidän paisti oli vajaa 800g ja vietti uunissa xx minuuttia.

Naudan sisäpaisti
2 rkl Oivariinia tai voita
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

1. Kuumenna (raitoja tekevä grilli)pannu niin kuumaksi kuin lähtee.
2. Sulata rasva pannulla ja odota, ettei se enää pärise.
3. Käytä kaikki lihan pinnat kuumalla pannulla, niin että saat ihanat makuraidat.
4. Siirrä paisti leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja tökkää lihalämpömittari paistin keskikohtaan.
5. Paista 150-175 °C uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 51 °C. Tällä saat iiiihanaa medium-paistia, joka on (meidän mielestämme) ainoa oikea tapa nauttia naudan lihasta.
6. Kääri paisti folioon. Sisälämpö nousee vielä ainakin viitisen astetta, joten se mihin pyritään, on 56 °C. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti medium-kypsyysastetta, jos et sitä ole aiemminkin jo tehnyt. Niiiin mehevää. Jos lihan antaa paistua kypsemmäksi, kaikki mehukkuus katoaa ja vaarana on saada lautaselle kengänpohjaa. Jos käytät tuoretta lihaa ja tiedät ja luotat sen alkuperään, ei ruokamyrkytysriskiä tarvitse pelätä. Bakteerit ovat enemmänkin lihan pinnalla, ja ne tuhoutuvat jo pannulla. Kuitenkin jos haluat läpikypsää paistia, noin kuutisenkymmäentä astetta voisi olla sopiva tavoitelämpötila.
7. Leikkaa valmis paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden ja punaviinikastikkeen kanssa.
Vinkki: Ota lihasta irtoavat nesteet talteen kastiketta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti