perjantai 13. syyskuuta 2013

Punaviinikastike

Simply the best - naudan lihalle.

1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rlk Oivariinia
1,5 dl punaviiniä
2,5 dl lihalientä
suolaa
pippuria
persiljaa tai rosmariinia
2 tl sokeria
n. 1/4 dl Maizenaa

1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Saavat jäädä suurehkoiksikin palasiksi, koska ne siivilöidään lopussa pois,
2. Kuullota sipulisilput miedolla lämmöllä Oivariinissa.
3. Lisää punaviini, ja anna muhia hiljalleen kiehuen viitisen minuuttia.
4. Lisää lihaliemi ja muut mausteet. Anna kiehua toiset 5 minuuttia. Jos teet kastiketta esim. paistille, käytä ihmeessä hyödyksesi lihasta kypsennyksen ja foliossa hautumisen aikana irtoavat nesteet.
5. Suurusta lopulta Maizenalla ja siivilöi valmis kastike tarjoilukulhoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti