torstai 12. syyskuuta 2013

Marjapuuro punaherukoista

Jostain syystä meidän pakastimeen kertyy punaherukoita melkein ongelmaksi asti. Nyt oli pakko tehdä tilaa tämän syksyn marjoille, ja minun mielestäni parasta mitä tästä marjasta saa todella pienellä vaivalla on ihanan kuohkea, samettinen marjapuuro. Ihanaa, terveellistä, halapaa ja heleppoa. Illalla kun keittää ja yön yli jäähdyttää, on puuro aamulla vain vispausta vaille valmista.

300 g (n. 4dl) punaherukoita
7 dl  vettä
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl vaniljasokeria
1 3/4 dl mannasuurimoita

1. Laita (jäiset) marjat ja vesi kattilaan, jossa voit vispata puuron sähkövatkaimella. Ei siis pinnoitettuun!
2. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sokerit ja suola sekä mannasuurimot koko ajan sekoittaen.
3. Anna pulpahdella hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Itse laitan levyn jo kiinni, sillä jälkilämpöä riittää meidän vanhalla hellalla tarpeeksi pitkään...
4. Jäähdytä puuro.
5. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleanpunaiseksi vaahdoksi.
6. Tarjoa maidon ja leseiden kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti