sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Stroganoff (sunnuntairuokaa)

Tänään tein pitkästä aikaa stroganoffia. Pakastimen kätköihin meinasi unohtua iskän lahjoittama (ihan varmana hyvällä tarjoushinnalla ostettua) valmiiksi suikaloitua naudanpaistia pussillinen, ja koska siitä ei mitään pikaruokaa valmisteta, täytyi melkeinpä odottaa sopivaa sunnuntaita... 

Tätä ruokaa on turha tehdä kiireellä, jos toivoo lihasta mureaa ja kastikkeesta maistuvaa. Mausteita tulee melko simppelisti, joten lihasta irtoava maku on oleellinen ja se vaatii aikaa.

Ruuan valmistin tällä kertaa CrockPot -haudutuspadalla. Ihanan kätevää ja huoletonta! Lihat aamupäivällä kuumaan pannuun, ruskistettuna hautumaan, nesteet ja mausteet sun muut sekaan ja unohda ne sinne muutamaksi tunniksi. Välillä voi käydä vaikka kaupungilla tai lenkillä koiran kanssa (omalla vastuulla, minä en vastaa kenenkään tulipaloista! Tosin eräs tuntemani paloviranomainenkin harrastaa tätä samaa, niin että...). 


500 g naudanpaistia suikaleina
1 rkl Oivariinia
suurehko sipuli
4 dl vettä
30 g tomamattipyreetä (vajaa pieni kauhallinen)
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria
maustekurkku
3/4 dl kuohukermaa/smetanaa


1. Ota liha huoneenlämpöön ainakin 1/2 tuntia ennen ruuan valmistusta.
2. Ruskista liha k u u m a l l a pannulla Oivariinissa.
3. Siirrä liha siihen kattilaan/kasariin/haudutushommeliin, mihin teet kastikkeen (ellei se jo ruskistu siellä). Hienonna sipuli joukkoon, lisää myös vesi, tomaattipyree, suolaa ja pippuria.
4. Anna hautua, kunnes liha on mureaa. Hellalla tähän menisi varmaan tunti viiva puolitoista, CrockPotilla haudutin tässä välissä 2 1/2 tuntia. Haudutusaika riippuu mm. lihasta ja lihapalojen koosta.
(5. Tässä vaiheessa laitoin perunat kiehumaan muusia varten.)
6. Lisää joukkoon sinappi ja kerma, anna hautua vielä sen aikaa, että perunat kerkeävät mukaan.
7. Juuri ennen tarjoilua lisää kuutioitu suolakurkku, tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
8. Tarjoa perunamuusin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti